NAPI TIPP!
"lehet-e tejszínnel helyettesíteni a tejfölt?"
2018.12.06 20:39
A következő kérdést tette föl egy kedves látogatóm:
"lehet-e tejszínnel helyettesíteni a tejfölt?"
A kérdés nagyon jó!
Egyszóval: NEM
Bővebben: Kezdem azzal, hogy tény, a tejszín édes, a tejföl savanyú.
A tejszín megsavanyításával...
Napi tipp!
2015.10.11 19:20
A sertéshúsból készült ételeket mindig sertészsírral készítsük, mert akkor hozza kis igazág az ízét! (kivétel, ha bő zsiradékkal készítjük, pl. a bundásfélék)
Napi tipp!
2015.10.11 16:50
Ugye milyen sok időt és elszántságot kíván, hogy a tűzhelyünket letisztítsuk? Ajánlok egy egyszerű, könnyen kivitelezhető megoldást ennek mellőzésére: Semmi mást ne tegyünk, mint a gázrózsákat vegyük le a főzőfelületről, s ezután alufóliával béleljük ki a tűzhely felületét. Vigyázzunk arra, hogy a...
Napi tipp!
2015.10.02 19:56
Vágódeszka készítése!
Vegyünk barkácsboltban 3 cm vastag bükk lépcsőfokot, olyan hosszút, 2 vagy 3 részben tudjuk elvágni vagy elvágatni. Natúrt vegyünk, és elvágás után kicsit megcsiszolgatjuk finom csiszolópapírral, majd étolajjal 2-3-szor lekenjük minden oldalát, megszárítjuk...
Napi tipp!
2015.10.02 19:51
Vágódeszkák felújítása! Csiszoljuk meg a deszkát, - ha nagyon bevagdalt, akkor előtt egy-két gyaluhúzás - ezután portalanítsuk és kenjük le minden oldalát kétszer étolajjal! Ha megszárad, lehet használni.
Napi tipp!
2015.10.01 22:05
A télálló almát, körtét megvehetjük már, s mostani szűkös lehetőséget kihasználva, ne vásároljunk belőle sokat. Ám, ha darabonként csomagoljuk be újságpapírba, kartondobozba tesszük és a lehető leghűvösebb helyre tegyük. Így jó lehetőség van rá, hogy akár hónapokig is el tudjuk tartani nagyobb...
Napi tipp!
2015.10.01 22:03
Ha tudunk venni jó áron ritkaszemű finom csemegeszőlőt, akkor érdemes úgy vásárolni belőle, hogy spárgára kötözve felakaszthatjuk spájzba, és karácsonykor fel lehet tálalni, vagy felhasználni a karácsonyi ebédhez.
NAPI TIPP!
2015.09.18 18:52
A petrezselyemlevél, zellerlevél, kapor télire: Vágjuk apróra a leveleket, sóval keverjük össze, (ne sajnáljuk a sót). Kis dobozokban hűtőben egész télen, a friss megjelenéséig eláll, s mindig frissnek érezzük. Viszont az étel sózásánál vegyük figyelembe,
Napi tipp!
2013.04.08 10:10
Salátaecet:
Víz+ só+cukor, jó összekeverjük. Ha elég édes és sós - jó, ha kicsit intenzívebben érezzük az ízesítőket - adjuk hozzá az ecetet.
Az ecetet akkor adjuk csak a léhez, amikor elég só és cukor olvadt fel a vízben, mert az ecet gátolja a könnyű olvadást.
Ecet használatakor figyeljünk, hány...
Napi tipp!
2013.04.08 10:02
Talán most már vége a télnek, - ha lesz is még hideg - de szervezetünk nagyon kívánja a zöldet. Lehet kapni fejes salátát, újhagymát és retket. Készíthetjük salátának majonézzel, vagy ecetesen húsok mellé, de a legegyszerűbb szendvicshez.
Tételek: 1 - 10 ból 16
Újdonságok
Ének a konyhából 3.lépés
2015.10.02 19:47
3. ének
A legfontosabb...
Ének a konyhából 4.lépés
2015.10.01 21:43
Mottó:
"Többet ésszel, mint erővel!"
A fiókokat célszerű a tűzhely közelébe szereltetni. Az egyik legegyszerűbb, ha külön un. fióktornyot készíttetünk, ami lehet 4 db egyforma méretű, de lehet 3 alacsonabb és 1 magasabb belsővel rendelkező torony. Ennek a toronynak a szélessége...
Ének a konyhából 3.lépés
2015.10.01 21:41
3. ének
A legfontosabb...
"Ének" a konyhából 3.lépés
2015.10.01 21:37Ének a tűzhelyhez 6.lépés
2015.10.01 20:46
Ének a tűzhelyhez
6.lépés
HÚSOK, HÚSFÉLÉK
SERTÉS
Minden kezdet...
"Ének" a tűzhelyhez 5.lépés
2015.10.01 20:43
"Ének" a tűzhelyhez 5. ének
5....
"Ének" a tűzhelyhez 4. lépés
2015.09.16 00:00
4. lépés
Előkészítés, higiénia
Mottó: A tisztaság fél egészség
"Ének a konyhából"2.ének
2013.01.05 17:31
2. ének
Berendezkedünk!
Mottó: Amilyen a fája, olyan a gyümölcse
"Ének" a tűzhelyhez 3. lépés
2012.12.10 10:08
Alapvető ismeretek az alapanyagokról
II. rész
A végén csattan az ostor.
Mit főzzek?
"Ének" a tűzhelyhez 2. lépés
2012.12.10 09:57
2. lépésAlapvető ismeretek az alapanyagokról
I.rész
Mottó: „Üres kamrának
bolond a gazdasszonya”