NAPI TIPP!

"lehet-e tejszínnel helyettesíteni a tejfölt?"

2018.12.06 20:39
A következő kérdést tette föl egy kedves látogatóm:    "lehet-e tejszínnel helyettesíteni a tejfölt?"   A kérdés nagyon jó!   Egyszóval: NEM   Bővebben:  Kezdem azzal, hogy tény, a tejszín édes, a tejföl savanyú.  A tejszín megsavanyításával...

Napi tipp!

2015.10.11 19:20
A sertéshúsból készült ételeket mindig sertészsírral készítsük, mert akkor hozza kis igazág az ízét! (kivétel, ha bő zsiradékkal készítjük, pl. a bundásfélék)

Napi tipp!

2015.10.11 16:50
Ugye milyen sok időt és elszántságot kíván, hogy a tűzhelyünket letisztítsuk? Ajánlok egy egyszerű, könnyen kivitelezhető megoldást ennek mellőzésére: Semmi mást ne tegyünk, mint a gázrózsákat vegyük le a főzőfelületről, s ezután alufóliával béleljük ki a tűzhely felületét. Vigyázzunk arra, hogy a...

Napi tipp!

2015.10.02 19:56
   Vágódeszka készítése! Vegyünk barkácsboltban 3 cm vastag bükk lépcsőfokot, olyan hosszút, 2 vagy 3 részben tudjuk elvágni vagy elvágatni. Natúrt vegyünk, és elvágás után kicsit megcsiszolgatjuk finom csiszolópapírral, majd étolajjal 2-3-szor lekenjük minden  oldalát, megszárítjuk...

Napi tipp!

2015.10.02 19:51
Vágódeszkák felújítása! Csiszoljuk meg a deszkát, - ha nagyon bevagdalt, akkor előtt egy-két gyaluhúzás - ezután portalanítsuk és kenjük le minden oldalát kétszer étolajjal! Ha megszárad, lehet használni.

Napi tipp!

2015.10.01 22:05
A télálló almát, körtét megvehetjük már, s mostani szűkös lehetőséget kihasználva, ne vásároljunk belőle sokat. Ám, ha darabonként csomagoljuk be újságpapírba, kartondobozba tesszük és a lehető leghűvösebb helyre tegyük. Így jó lehetőség van rá, hogy akár hónapokig is el tudjuk tartani nagyobb...

Napi tipp!

2015.10.01 22:03
Ha tudunk venni jó áron ritkaszemű finom csemegeszőlőt, akkor érdemes úgy vásárolni belőle, hogy spárgára kötözve felakaszthatjuk spájzba, és karácsonykor fel lehet tálalni, vagy felhasználni a karácsonyi ebédhez.

NAPI TIPP!

2015.09.18 18:52
A petrezselyemlevél, zellerlevél, kapor télire: Vágjuk apróra a leveleket, sóval keverjük össze, (ne sajnáljuk a sót). Kis dobozokban hűtőben egész télen, a friss megjelenéséig eláll, s mindig frissnek érezzük. Viszont az étel sózásánál vegyük figyelembe, 

Napi tipp!

2013.04.08 10:10
Salátaecet: Víz+ só+cukor, jó összekeverjük. Ha elég édes és sós - jó, ha kicsit intenzívebben érezzük az ízesítőket - adjuk hozzá az ecetet. Az ecetet akkor adjuk csak a léhez, amikor elég só és cukor olvadt fel a vízben, mert az ecet gátolja a könnyű olvadást. Ecet használatakor figyeljünk, hány...

Napi tipp!

2013.04.08 10:02
Talán most már vége a télnek, - ha lesz is még hideg - de szervezetünk nagyon kívánja a zöldet. Lehet kapni fejes salátát, újhagymát és retket. Készíthetjük salátának majonézzel, vagy ecetesen húsok mellé, de a legegyszerűbb szendvicshez.  
Tételek: 1 - 10 ból 16
1 | 2 >>

Újdonságok

Ének a konyhából 3.lépés

2015.10.02 19:47
3. ének   A legfontosabb...

Ének a konyhából 4.lépés

2015.10.01 21:43
Mottó:  "Többet ésszel, mint erővel!"   A fiókokat célszerű a tűzhely közelébe szereltetni. Az egyik legegyszerűbb, ha külön un. fióktornyot készíttetünk, ami lehet 4 db egyforma méretű, de lehet 3 alacsonabb és 1 magasabb belsővel rendelkező torony. Ennek a toronynak a szélessége...

Ének a konyhából 3.lépés

2015.10.01 21:41
3. ének   A legfontosabb...

"Ének" a konyhából 3.lépés

2015.10.01 21:37
   

Ének a tűzhelyhez 6.lépés

2015.10.01 20:46
     Ének a tűzhelyhez   6.lépés   HÚSOK, HÚSFÉLÉK   SERTÉS     Minden kezdet...

"Ének" a tűzhelyhez 5.lépés

2015.10.01 20:43
  "Ének" a tűzhelyhez 5. ének   5....

"Ének" a tűzhelyhez 4. lépés

2015.09.16 00:00
4. lépés   Előkészítés, higiénia       Mottó: A tisztaság fél egészség    

"Ének a konyhából"2.ének

2013.01.05 17:31
2. ének   Berendezkedünk!     Mottó: Amilyen a fája, olyan a gyümölcse

"Ének" a tűzhelyhez 3. lépés

2012.12.10 10:08
    Alapvető ismeretek az alapanyagokról II. rész A végén csattan az ostor.   Mit főzzek?

"Ének" a tűzhelyhez 2. lépés

2012.12.10 09:57
2. lépésAlapvető ismeretek az alapanyagokról I.rész     Mottó: „Üres kamrának bolond a gazdasszonya”  
1 | 2 >>