Ének a konyhából 4.lépés
Mottó:
"Többet ésszel, mint erővel!"
A fiókokat célszerű a tűzhely közelébe szereltetni. Az egyik legegyszerűbb, ha külön un. fióktornyot készíttetünk, ami lehet 4 db egyforma méretű, de lehet 3 alacsonabb és 1 magasabb belsővel rendelkező torony. Ennek a toronynak a szélessége legalább 40 cm legyen, a mélysége legalább 50 cm legyen! Ez a minimum méret a kényelmes használat miatt!
Mit tartalmaznak még a fiókok?
Lessünk be!
Fakanalak,
habverő,
habkártya
reszelők,
sütési segédeszközök, (formák, szaggatók, habzsákok, stb.)
hústűk,
Ha nincs külön késtartónk - pl. fali- vagy asztali állvány - akkor a késeket külön fiókban tartsuk, a baleset elkerülése végett.
A fiókban lehet még tartani:
tiszta (tartalék) konyharuhát,
csomagoló eszözöket: (papírtálca, fólia, zacskó stb.)
vágódeszkákat,
szűrőket
és minden apróságot
Ami nagyon fontos, hogy úgy rendezzük el az eszközöket, hogy mindig átlássuk mi hol van, és mindig oda tegyük vissza, ahonnan kivettük.
Egy háziasszony sose felejtse el, hogy
Rend a lelke mindennek!
Ebbe a tisztaság is beletartozik, tehát megtisztítva és megszárítva tegyünk el mindent.