napi tipp!

2013.01.22 16:43

2013.01.22 16:22

Spóroljunk!!!
A használt zsírt vagy olajat egy használat után nem kell kiönteni, hanem fel- ill. elhasználhatjuk a továbbiakban a következőképpen.
 
Ha bő zsíradékban sütünk, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a zsiradék, mert az használhatatlan és káros az egészségre.
Ám, ha vigyázunk, akkor sütés befejeztével sűrű szitán - amit csak erre a célra használunk - átszűrjk, majd egy lefedett edényben (olajat flakonban) hűtöben tároljuk. A továbbiakban felhasználhatjuk még egy alkalommal hús sütéshez, majd burgonyasütéssel tisztítjuk, leszűrjük és vagy natúr szelethez, vagy pörköltfélékhez (hagyma pirításhoz) elhasználhatjuk.

Rántás készítéséhez nem ajánlott.

 

Így nem kell kidobni, ami jót tesz a pénztárcának és a környezetnek egyaránt!!